onsdag 8 juli 2015

Miqro kan ingenting och Myzaq kan allt ;)

Nu var det länge sen jag tränade rallylydnad på ett seriöst sätt. Idag fick jag för mig att göra det och jag började med att ta med mig Miqro ut på gårdsplanen. Han flamsade och kunde inte fokusera överhuvudtaget. Han hade helt glömt bort allt vad fotposition hette och han ville bara stå eller sitta bakom mig. Jag bestämde mig då för att fokusera enbart på fotpositionen och att han ska sitta när jag står still om jag inte säger nåt annat. Det var inte helt lätt, sa Miqro som fick tänka en massa för att klara uppgiften. Till slut gjorde jag så att jag bara stod och förstod inte Miqro vad han skulle göra så väntade jag ut honom. Efter en stund började han tänka och förstod då hur han skulle göra, ibland snabbt ibland långsamt men till slut blev det i alla fall rätt... 

Vi höll på med det där en stund och det satte sig mer och mer men helt enkelt var det inte nån gång så träningen fortsätter mot att han ska bli stabil i sin position. Jag tror att vi ska klara resten av övningarna bara vi får till en stabil fotposition där han vet när han ska sätta sig och när han ska vara stabil i nån annan position. Tänk om han kunde sluta vara så fladdrig och tänka lite mer istället....

Myzaq då? Den lilla råttan. Han som jag inte haft några förväntningar på alls. Han som jag inte ställt några krav på och han som jag hela tiden sagt att han inte kan. Jösses och jäklar vad han var duktig idag!! Han hade massor av motivation och han kunde jättemycket som jag inte trodde att han kunde och som jag inte tränat speciellt mycket på. Han är så rolig och lättlärd min lilla ryss! Jag är så glad att träningsviljan börjar komma tillbaka! 

Myzaq sätter sig jättefint i fotposition. Visst, han tar sig in i fotposition på bakbenen för det mesta men han gör det fint och snabbt och sitter hur snyggt som helst. Han går även jättebra i fotposition. Vi kan göra 360 grader åt både höger och vänster. Han kan göra helt om, hund bakom. Han kan sitta stilla medan jag går runt honom och vi klarade även att han låg ner när jag gick runt honom! När han satt i perfekt position framför mig var min förvåning total. HUR kunde han det också?! Det enda han inte kan allt är stå på kommando. Vi kanske hinner lära oss det till på lördag ;)

Nu har jag helt plötsligt lite förhoppningar på att Myzaq kan få godkänt resultat på lördag. Tänk om.... Vad roligt det vore :) Jag har ju ingen som helst aning om hur han fungerar i en tävlingssituation men visst finns chansen till godkänt och bara det är ju superkul. Jag ser mycket fram emot lördagens tävling i Gävle!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar